Polędwica wieprzowa w cieście francuskim

4.51 (200 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Można ją podać na każdą okazję i goście będą zachwyceni jej smakiem i wyglądem.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • - 1 polędwica wieprzowa
    - 1 płat ciasta francuskiego
    - musztarda do posmarowania polędwicy
    - pieprz
    - sól
    - oliwa
    - 1 jajko
Wystaw ocenę:

4.51 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Polędwica wieprzowa w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Polędwica wieprzowa w cieście francuskim 1. Polędwicę myjemy,osuszamy,nacieramy solą i pieprzem,skrapiamy delikatnie oliwą,zostawiamy na 1 godzinę.Po tym czasie smarujemy polędwice musztardą a ciasto roztrzepanym jajkiem.Układamy mięso na cieście,zawijamy w paczuszkę,najpierw krótsze brzegi do siebie,a następnie dłuższą stronę do siebie,sklejamy.Wierzch nacinamy skośnie,smarujemy jajkiem.Układamy na blachę na pergaminie z ciasta.Pieczemy 30 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni.

Porady

po upieczeniu kroimy bardzo ostrym nożem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować