Podudzia z pieczarkami

4.5 (170 ocen)

  • 60 min

W całości wymyślona przeze mnie.Okazała się wyśmienitym,sytym posiłkiem.

  • 60 min

Składniki:

  • - 6-8 podudzi z kurczaka
    - około 10 pieczarek dużych
    - 1 cebula
    - 3 ząbki czosnku
    - 2 garści grzanek z jasnej bułki
    - sól
    - pieprz
    - przyprawa do kurczaka
    - oliwa
    - łyżka świeżej bazyli (na koniec)
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Podudzia z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Podudzia z pieczarkami 1. Mięso myjemy,osuszamy ręcznikiem papierowym.Z przypraw i oliwy(3 łyżki) robimy marynatę,czosnek siekamy.Marynatą nacieramy mięso i zostawiamy na 1 godz.Układamy w garnku do zapiekania.Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na oliwie do zeszklenia się,dodajemy umyte i pokrojone w ósemki pieczarki i smażymy na pół twardo,dodajemy grzanki oraz posypujemy bazylią,zamieszać nie smażyć.Mięso pieczemy około 1 godz.,gdy będzie zrumienione,a skórka chrupiąca obkładamy pieczarkami i pieczemy jeszcze 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować