Podudzia z kurczaka pieczone

4.5 (181 ocen)

Kurczak często gości na naszym stole, jednak staram się za każdym razem serwować go inaczej.

Składniki:

  • 1o pałek z kurczaka

    1/4 szklanki oliwy z oliwek


    sól

    1/2 łyżki pieprzu

    1 łyżka tymianku

    1 łyżka ziół prowansalskich

    1 łyżka czosnku granulowanego

    1,5 łyżki słodkiej papryki

    0,5 łyżeczki rozmarynu

    2-3 łyżeczki cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Podudzia z kurczaka pieczone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pałki z kurczaka umyć, osuszyć. Przyprawy wymieszać z oliwa z oliwek. Mieszanką natrzeć mięso, włożyć do naczynia żaroodpornego z pokrywką i odstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc).
    Pałki z kurczaka piec przez 60 minut w 200 stopniach C (bez przykrycia). Po tym czasie posypać cukrem i piec jeszcze przez 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować