Podudzia pieczone z fasolką w sosie pomidorowym

5 (179 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jakoś mamy ogromny sentyment do fasoli w sosie pomidorowym. Zawsze kojarzy nam się z wakacjami, podawana jest w hotelowych restauracjach na śniadania, tzw. "bezpieczne”, angielskie. Tutaj troszkę pomieszaliśmy i użyliśmy do obiadu. Oczywiście taką fasolkę można przygotować samemu, jednak czasami po prostu nie chce się. Po prostu ciepło na dworze, działka, spacery i zwykłe leniuchowanie, daje się we znaki :P

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg podudzi z kurczaka
    2 puszki pieczonej fasoli w sosie pomidorowym (po 400 g)
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka mielonego pieprzu
    1 łyżeczka suszonego czosnku
    1 łyżeczka czerwonej papryki
    1 cebula
    starty parmezan
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Podudzia pieczone z fasolką w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Podudzia pieczone z fasolką w sosie pomidorowym 1. Przyprawy mieszamy.
    Podudzia myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, oprószamy przyprawami.
    Do naczynia żaroodpornego przelewamy fasolkę, na niej układamy pałki kurczaka, posypujemy posiekaną cebulą, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury180°C. Pieczemy 35 min, po czym posypujemy serem i zapiekamy 10-15 min.
    Podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować