Podudzia duszone na słodko-kwaśno

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób

Rozsmakowałam się w potrawach słodko kwaśnych, tym razem pałki kurczaka duszone w winno ketchupowej marynacie, pychotka :)

  • 50 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 4 pałki z kurczaka + przyprawa do tego
    marynata do podlewania i duszenia :
    2 łyżki ketchupu
    2 łyżki musztardy sarepskiej
    2 łyżki oliwy
    3/4 szklanki słodkiego czerwonego wina
    dodatkowo :
    250 g małych pieczarek
    kilka ząbków czosnku w całości
    3 cebulki dymki pokrojone w piórka
    10 pomidorków koktailowych
    garść winogron
    sól, pieprz mielony
    odrobina chili
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Podudzia duszone na słodko-kwaśno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pałki posypujemy ulubioną przyprawą do kurczaka, odstawiamy na chwilę.
    Robimy marynatę łącząc wszystkie jej składniki.
    Na dno naczynia do zapiekania wykładamy pokrojone pieczarki, na to mięso, na wierzch pozostałe składniki.
    Wlewamy połowę marynaty, przykrywamy pokrywą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp 180 stopni.
    Pieczemy ok 1 h podlewając od czasu do czasu, pod koniec zdejmujemy pokrywę, zwiększamy górne grzanie aby pałeczki się lepiej zrumieniły.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Marynata Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować