Plastry szynki duszone w sosie pomidorowo - selerowym

0 (0 ocen)

Pyszne mięciutkie mięsko duszone w sosie pomidorowo- selerowym idealne danie dla osób nie mających czasu na długie gotowanie.

Składniki:

  • 50dag surowej szynki wieprzowej
    sól ,pieprz, czosnek granulowany ,pieprz ziołowy
    suszony liść selera
    olej
    250ml wody
    2 łyżeczki koncentratu
    1 łyżka mąki
    Pół łyżki suszonego liścia selera i pietruszki
    1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej

Plastry szynki duszone w sosie pomidorowo - selerowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w nie za grube plastry obsypujemy z obu stron majerankiem ,suszonym liściem selera ,solą i pieprzem i obsmażamy na oliwie .
    Do wody dodajemy mąkę ,koncentrat ,pół łyżki suszonego liścia selera, pietruszki i przyprawę uniwersalną . Mieszaniną zalewamy obsmażone mięso przymieszujemy .Dusimy pod przykrycie co jakiś czas mieszając aż mięso będzie miękkie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy