Placuszki z groszkiem i cebulą

4.97 (160 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 20 min

Smaczne i niepracochłonne placuszki z chrupiącą kukurydzą, groszkiem i czerwoną cebulą.

  • 20 min

Składniki:

  • 60 g mąki pszennej
    5 łyżek mleka
    1 łyżka jogurtu
    1 jajko
    ½ puszki kukurydzy
    ½ puszki groszku konserwowego
    ½ cebuli czerwonej
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.97 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Placki

Placuszki z groszkiem i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placuszki z groszkiem i kukurydzą 1. Do miski wsypujemy mąkę, wlewamy mleko, jogurt, wbijamy jajko. Dobrze mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy odcedzoną kukurydzę, groszek i drobno pokrojoną cebulę. Mieszamy łyżką, doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej, na którym smażymy placuszki z obu stron do zarumienienia. Po zdjęciu z gazu można dodatkowo posypać je żółtym serem i szczypiorkiem. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Kukurydza

Notka redakcyjna

PP_01-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować