Placuszki twarogowe z cynamonem

3 (1 ocen)

  • 60 min

Dobry sposób na "pozbycie się" zapasów sera z lodówki.

  • 60 min

Składniki:

  • 400 g twarogu półtłustego
    4 łyżki kaszy manny
    1 jajko
    4 łyżki cukru
    1 łyżeczka cynamonu
    1/2 łyżeczki sody
    olej do smażenia
    bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery

Placuszki twarogowe z cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pla 1. W misce dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Odstawić na 30 min (można na dłużej) do lodówki, aby masa stężała.
  • pla 2. Na patelni rozgrzać olej. Wilgotnymi dłońmi formować placuszki, panierować w bułce. Smażyć na rumiano z obu stron.
    Podawać ze śmietaną i owocami, całość posypać cukrem. Można jeść na ciepło oraz na zimno.

Porady

Z podanych składników wychodzi 6 średniej wielkości placuszków. Dobrym dodatkiem będzie również domowa konfitura lub miód.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza manna Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować