Placki ziemniaczane z twarogiem, kiszoną kapustą i świeżą kolendrą

0 (0 ocen)

  • 20 min

Placki ziemniaczane w takiej wersji są bardzo smaczne, aromatyczne i sycące, moja rodzinka je uwielbia :) Jest to dokonały pomysł na szybki i smaczny obiad bezmięsny.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na około 24 placki:
    1 kg ziemniaków (obranych)
    4 łyżki kiszonej kapusty (odciśniętej z soku)
    duża cebula
    3 ząbki czosnku
    180 g twarogu półtłustego
    4 łyżki posiekanej świeżej kolendry
    2 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki
    3 łyżki mąki
    2 jajka
    2 łyżki przyprawy do dań Kucharek lub soli
    pieprz kolorowy świeżo mielony
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki ziemniaczane z twarogiem, kiszoną kapustą i świeżą kolendrą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i cebulę trzemy w robocie kuchennym (na tarce o drobnych oczkach), przekładamy do miski.
  • 2. Dodajemy rozkruszony twaróg, kapustę, drobno posiekany czosnek, mąkę, jajka, kolendrę, pietruszkę, przyprawiamy i mieszamy.
  • 3. Smażymy placki na wystarczającej ilości rozgrzanego oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować