Placki ziemniaczane z pieczarkami i serem

4.45 (169 ocen)

  • 60 min

Takie placki ziemniaczane z serem to pyszna odmiana tradycyjnych placków.

  • 60 min

Składniki:

  • 900 g ziemniaków (już po obraniu)
    125 g pieczarek
    200 g sera żółtego w kawałku
    3 małe jajka
    2 czubate łyżki mąki
    1 średnia cebula
    sól, pieprz, olej
Wystaw ocenę:

4.45 (169 ocen)

Zobacz również:

Placki Placki ziemniaczane Ser

Placki ziemniaczane z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na drobnej tarce. Pieczarki myjemy i ścieramy razem z serem na grubej tarce. Wszystko łączymy razem.
  • 2. Do masy dodajemy pokrojoną drobno cebulę, wbijamy jajka. Na koniec zagęszczamy mąką i doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
  • 3. Łyżką nabieramy porcje ciasta i nakładamy na rozgrzany olej. Placki ziemniaczane z serem smażymy na wolnym ogniu na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Pieczarki Ser żółty Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować