Placki ziemniaczane z kapustą kiszoną

5 (143 ocen)

  • 50 min

Propozycja urozmaicenia podania tradycyjnych placków ziemniaczanych

  • 50 min

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
    3 jajka
    3 łyżki mąki
    Sól
    pieprz
    30 dkg kapusty kiszonej
    Olej
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Placki ziemniaczane z kapustą kiszoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać jajka ,mąkę i sól. Dodać odrobinę pieprzu. Wymieszać.
    Kapustę włożyć do garnka ,wlać trochę oleju ,podlać wodą i ugotować do miękkości. Ostudzić o odcisnąć sok ,posiekać nożem.
    Na patelni smażyć placki o podłużnym kształcie z jednej strony ,na surową połowę nałożyć kapustę i złożyć placek jak kopertę. Jeszcze chwilę przesmażyć.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować