PLACKI ZIEMNIACZANE Z CUKINIĄ

3.29 (7 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne placuszki zarówno z sosem czosnkowym jak i z dżemem

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 duże ziemniaki
    1 młoda cukinia ze skórką
    1 cebul1-2 ząbki czosnku
    1-2 łyżki koperku posiekanego
    2 jajka
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyżki mąki pszennej
    Sól, pieprz kolorowy
Wystaw ocenę:

3.29 (7 ocen)

Zobacz również:

Placki Placki ziemniaczane

Placki ziemniaczane z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię razem ze skórką zetrzeć na grubych oczkach tarki, delikatnie posolić i pozostawić na godzinę na sitku, aby pozbyć się nadmiaru płynu.
    Połowę ziemniaków zetrzeć drobno a resztę na grubych oczkach tarki.
    Cebulę zetrzeć na średnich oczkach a czosnek sprasować.
    Cukinię odcisnąć jeszcze z nadmiaru płynu i połączyć wszystkie składniki, doprawić do smaku i usmażyć placuszki na rozgrzanym oleju.
    Z tej porcji ciasta było ich 19 sztuk.
    Podać np. z sosem czosnkowym lub dżemem z cukinii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować