Placki z kiszonej kapusty

5 (153 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przygotowuje się je bardzo szybko, są niedrogie i smaczne. Można je podać na kolację albo na obiad.

Składniki:

  • ● ok. 1 kg kapusty kiszonej
    ● 2 średnie cebule
    ● przyprawy: sól, pieprz, kminek
    Na ciasto naleśnikowe:
    ● 2 szklanki mąki
    ● szklanka mleka
    ● 1 szklanka gazowanej wody mineralnej
    ● 2 jajka
    ● szczypta soli
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Placki

Placki z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z jajek, mleka, mąki, wody
    i szczypty soli przygotowujemy gęste ciasto naleśnikowe. Dodajemy
    do niego drobno pokrojone
    cebule oraz ugotowaną
    i odciśniętą kiszoną kapustę.
  • 2. Ciasto przyprawiamy na
    ostro pieprzem, solą i kminkiem.
    Mieszamy i od razu smażymy
    na oleju nieduże placuszki,
    z obu stron, aż się ładnie
    zrumienią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować