Placki z kiszonej kapusty

4.5 (182 ocen)

  • 30 min

Kuchnia niemiecka ,przysmak z Bawarii.

  • 30 min

Składniki:


  • 1/2 kg ziemniaków
    1/2 kg kiszonej kapusty
    jajko
    50 g mąki
    sól ,pieprz ,cukier
    4 łyżki oleju
    150 g gęstej śmietany
    łyżeczka soku z cytryny
    8 plasterków wędzonego łososia
    koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane ziemniaki starłem na tarce o dużych oczkach. Odciśniętą kapustę dodałem do ziemniaków razem z jajkiem i mąką . Przyprawiłem do smaku , wymieszałem.
    Z masy usmażyłem placuszki na oleju ( po 3 minuty z każdej strony).

    Śmietanę przyprawiłem sokiem z cytryny , solą i pieprzem. Na placki nałożyłem śmietanę i łososia. Ozdobiłem koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować