Placki z kiszoną kapustą i boczkiem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kiszona kapusta i boczek, to dla mnie doskonałe połączenie. Dziś znalazły się w placuszkach, no i dobrze, bo smakowały wybornie.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 20 dag. kiszonej kapusty
    1 cebula
    2 łyżki masła
    3 plasterki boczku
    1 jajko
    1 szklanka mleka
    2 szklanki mąki pszennej
    2 szczypty przyprawy suszone pomidory z czosnkiem
    sól i pieprz do smaku
    olej do smażenia
    papierowy ręcznik do osączenia z nadmiaru tłuszczu
    natka pietruszki do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Placki

Placki z kiszoną kapustą i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Na maśle szklę pokrojoną cebulę, dodaję pokrojony boczek, podsmażam, dodaję pokrojoną kapustę i 1/2 szklanki wody, duszę do miękkości, aż płyn całkowicie odparuje, studzę. Z jajka, mleka i mąki miksuję ciasto, dodaję kapustę i przyprawy, mieszam, Ciasto nakładam łyżką na rozgrzany olej, smażę na złoto placuszki. Osączam na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podaję posypane pokrojoną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować