Placki z kaszy jaglanej z szynką i serem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczna przekąska na kolację

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - kasza jaglana: 70 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - mąka: 3 łyżki
    - błonnik owsiany: 2 łyżki
    - mleko: 3 łyżki
    - ser żółty: 4 plastry
    - szynka: 4 plastry
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - olej do smażenia: 2 łyżki
    - prażona cebulka: 2 łyżki

Placki z kaszy jaglanej z szynką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy zgonie z przepisem na opakowaniu. Do ugotowanej i ostudzonej kaszy dodajemy jajko, mleko, mąkę, błonnik oraz przyprawy i miksujemy do połączenia wszystkich składników. Następnie dodajemy ser i szynkę pokrojone w kostkę i mieszamy całość łyżką. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy po jednej łyżce ciasta na rumiano z każdej strony. Bardzo fajnym dodatkiem do takich placuszków jest prażona cebulka.

Komentarze

Podobne przepisy