placki sodziaki - "Kozy"

4.5 (173 ocen)

  • 40 min

Smak mojego dzieciństwa- zawsze babcia mi takie robiła gdy tylko byłam chora. Teraz moj syn również je bardzo lubi

  • 40 min

Składniki:

  • 2 szklaki mąki pszennej
    1 czubata łyżka miękkiego masła
    2 łyżki śmietany 18%
    2 łyżki cukru
    szczypta soli
    1 łyżeczka sody
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki

Placki sodziaki - "kozy" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto, w razie potrzeby podsypujemy mąkę. Gotowe ciasto wałkujemy na cienki placek i kroimy na różne kształty (kwadraty, prostokąty, trójkąty) smażymy na bardzo dobrze rozgrzanej patelni na zloty kolor. Posypujemy cukrem pudrem :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować