Placki ryżowe

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Placki są pyszne, z wyraźnym smakiem ryżu, bardzo delikatne i wystarczająco słodkie. Oprócz owoców, nie potrzeba żadnych innych dodatków.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mleko ryżowe: 500 mililitrów
    - ryż, ugotowany: 250 gramów
    - mąka orkiszowa: 100 gramów
    - jajka organiczne: 2 sztuki
    - cukier brązowy: 2 łyżeczki
    - cynamon: 1 łyżeczka
    - olej do smażenia: 2 łyżki

Placki ryżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placki ryżowe 1. Z ryżu zrobić puree, dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Smażyć na patelni, na średnim ogniu, każdą stronę na złoty kolor. Placki znakomicie nadają się na śniadanie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy