Placki pszenno-migdałowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne placuszki. Zrobione z dodatkiem zmielonych migdałów smakują wyśmienicie. Polecam podawać z dżemem lub konfiturą i kubkiem kakao.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szkl mleka migdałowego
    2 jajka
    2,5 szkl mąki pszennej
    1 szkl mielonych migdałów
    2 łyżki oleju
    1 łyżeczka olejku migdałowego
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    2-3 łyżki ksylitolu (cukru)

Placki pszenno-migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wlewamy mleko, olej, olejek i wbijamy jajka, mieszamy razem. Następnie wsypujemy mąkę, migdały mielone, proszek do pieczenia i ksylitol (cukier). Miksujemy, aż nie będzie grudek. Rozgrzewamy patelnię i smażymy małe placuszki (z 1 łyżki ciasta) na złoty kolor z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy