Placki pszenno-kukurydziane z jabłkami z dodatkiem soku

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Placki pszenno-kukurydziane z jabłkami z dodatkiem soku idealne na sniadanie lub kolację.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka,
    1 szklanka mleka,
    0,5 szklanki soku jabłkowego,
    2 łyżeczki cukru waniliowego,
    Niecała szklanka mąki pszennej,
    3 czubate łyżki mąki kukurydzianej,
    2 średnie jabłka.

Placki pszenno-kukurydziane z jabłkami z dodatkiem soku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbijamy do miski. Mieszamy z cukrem waniliowym. Dodajemy naprzemiennie mleko i mąki. Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Jabłka obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do masy i mieszamy.

    Na patelnie wlewamy olej i rozgrzewamy. Smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor.

    Usmażone możemy posypać cukrem pudrem.

    Smacznego ;)

Porady

Placuszki posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

Podobne przepisy