Placek z owocami i masą karpatkową

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jest smaczny i szybko znika z talerza.

  • 30 min

Składniki:

  • 35 dag okrągłych biszkoptów
    krem Karpatka najlepiej Delekta
    3 szklanki mleka
    25 dag masła
    brzoskwinie,banany(owoce wg.uznania)
    galaretka agrestowa
    Poncz: 3/4 szklanki wody
    kieliszek spirytus
    sok z 1/2 cytryny
    3 łyżki cukru

Placek z owocami i masą karpatkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty nasączyć ponczem.Krem Karpatka przygotować według przepisu na opakowaniu,zwiększając podaną ilość mleka o szklankę.Owoce bardzo drobno pokroić.galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody,przestudzić.
    W tortownicy układać warstwami: biszkopty,krem,owoce,znów
    biszkopty,krem,owoce.
    Na wierzch wylać tężejącą galaretkę.Trzymać w lodówce do momentu stężenia galaretki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy