Placek brzoskwiniowy

4.5 (200 ocen)

  • 20 min

Placek brzoskwiniowy przypadnie do gustu każdemu

  • 20 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    *6 jaj,
    *1,5 szkl mąki,
    *1 szkl cukru,
    *łyżeczka proszku do pieczenia,
    *łyżka octu,
    *łyżka oleju

    Masa:
    * 2 galaretki cytrynowe,
    * masło roślinne,
    * 2 budynie waniliowe,
    *puszka brzoskwiń
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Placek brzoskwiniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier. Następnie dodać mąkę przesianą z poszkiem do pieczenia, żółtka, olej i ocet. Delikatnie wymieszać.
  • 2. Masę przelać do dużej formy. Piec w tem. 180 stopni ok. 40 min. Gotowy biszkopt wystudzić.
  • 3. Galaretki rozuścić w pół litra wody.
  • 4. Budynie rozpuścić w szklance syropu z brzoskwiń. Dodać do galaretek i zagotować. Do gorącej masy dodać masło roślinne i pokrojone w kostkę brzoskwinie.
  • 5. Biszkopt przekroić wzdłuż, przełożyć masą. Na wierzch również posmarować masą. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować