Pizza z wiosenną nutką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

To najlepszy domowy fast food bez zbędnych konserwantów. Ulubiony przysmak mojej dziewczyny. Jak to mówią przez żołądek do serca. :)

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Składniki na ciasto:
    2 szklanki mąki
    1 jajko
    300 ml letniej wody
    1 mała łyżeczka drożdży
    1 stołowa łyżka majeranku
    1 mała łyżka mielonego czarnego pieprzu


    Farsz na pizze:
    mały koncentrat pomidorowy
    1 laska kiełbasy
    1 czerwona papryka
    2 duże cebule
    200 g pieczarek
    200 g żółtego sera

Pizza z wiosenną nutką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozpuszczamy w wodzie. Jajko wbijamy do mąki, wsypujemy majeranek i pieprz. Wlewamy wodę z drożdżami do reszty składników i ugniatamy ciasto.
  • Pizza przed upieczeniem 2. Układamy ciasto na blasze i smarujemy koncentratem. Układamy na podkładzie posiekane pieczarki, następnie pokrojoną w kostkę kiełbasę, posiekaną drobno cebule i papryka skrojoną w drobną kostkę.
    Następnie scieramy ser na tarce i posypujemy na wierzchu.
  • Pizza po upieczeniu 3. Pizze pieczemy przez około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Pizza po upieczeniu wygląda tak.
  • Pizza z wiosenną nutką 4. Po upieczeniu można polać ketchupem i posypać świeżym szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy