Pizza z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do mąki dodajemy szklankę ciepłej wody, proszek do pieczenia, sól, oliwe i zioła prowansalskie. Wszystko razem mieszamy do momentu powstania ciasta. Zostawiamy na kilka minut.
2.Cebulkę i czosnek drobno siekamy. Podsmażamy na 2 łyżkach oliwy. Przekładamy do miseczki. Do garnka wsypujemy brukselkę. Gotujemy do momentu, aż brukselka zmięknie. Ostygniętą brukselkę kroimy na pół. Na rozgrzaej patelni układamy ciasto. Smażymy na minimalnym ogniu do momentu zarumienienia, przekładamy na drugą stronę. Na zarumienione ciasto wylewamy aivar. Wykładamy podsmażoną cebulkę i czosnek następnie szynkę, paprykę, przekrojone na pół pomidory, brukselkę i wszystko posypujemy żółtym startym serem. Przykrywamy patelnię pokrywką. Po ok. 15 min. pizza powinna być gotowa.
Komentarze