Pizza na cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Oj, warto mieć pod ręką cisto francuskie. Tak, na wszelki wypadek ;) Szybka przekąska, idealna kolacja.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    6 łyżek ketchupu
    1 sztuka kaki
    100 g plastrów salami
    10 pomidorków koktajlowych
    10 pieczarek
    100 g tartej mozzarelli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Pizza

Pizza na cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pizza na cieście francuskim 1. Ciasto wykładamy na blachę do pieczenia, nakłuwamy widelcem i smarujemy ketchupem.
    Kaki nacinamy, sparzamy, usuwamy skórkę i kroimy na pół plasterki. Układamy.
    Salami układamy.
    Pomidorki kroimy na pół. Układamy.
    Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki. Układamy.
    Posypujemy startą mozzarellą.
    Zapiekamy 25 min w temperaturze 180°C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować