Pizza bezglutenowa z kiszonym ogórkiem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną pizzę.

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl puree z dyni
    200 g mieszanki mąk bezglutenowych
    2 łyżki oleju
    3 łyżki mąki kukurydzianej
    1/2 łyżeczki soli
    dodatki: 100 g mozzarelli
    3 łyżki kukurydzy z puszki
    2 ogórki kiszone
    1/4 czerwonej papryki
    25 g kiełbaski
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz, zioła prowansalskie
    olej do formy
    okrągła forma o śred. 28 cm
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Pizza bezglutenowa z kiszonym ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypujemy obie mąki, dodajemy puree z dyni, sól i olej. Wyrabiamy ciasto, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut. W tym czasie przygotowujemy dodatki. Mozzarellę i kukurydzę odcedzamy z płynu, mozzarellę drobno kroimy. Ogórki kiszone kroimy w cienkie plasterki i osuszamy ręcznikiem papierowym. Paprykę i kiełbaskę kroimy w drobną kosteczkę. Blaszkę delikatnie smarujemy olejem i wykładamy ciasto. Dokładnie wylepiamy dno blaszki ciastem i cienko smarujemy koncentratem. Układamy połowę mozzarelli. Na serze układamy kukurydzę, paprykę i kiełbaskę oraz ogórki kiszone. Posypujemy
    solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi-do smaku. Na górę wysypujemy resztę mozzarelli. Wstawiamy pizzę do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować