Pita z karkówką marynowaną w przyprawie gyros

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 4 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jak mało czasu na przygotowanie kolacji to można wykorzystać gotowe pity i nadziać je np. takim farszem.

  • 4 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 plastrów karkówki ( ok. 350 g )
    Marynata : pół torebki przyprawy do gyrosa
    200 ml oleju słonecznikowego
    2 łyżki musztardy
    3 ząbki czosnku
    Sos :
    1/3 szklanki musztardy
    2/3 szklanki jogurtu
    3 łyżeczki majonezu
    szczypta czosnku granulowanego
    Dodatki : pomidorki koktajlowe
    sałata lodowa
    ser kozi
    2 szalotki
    ogórek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Fast food Przekąski

Pita z karkówką marynowaną w przyprawie gyros - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pita z karkówką marynowaną w przyprawie gyros 1. Marynata: wymieszałem olej z musztardą i przyprawą gyros. Dodałem przeciśnięty przez praskę czosnek . Wymieszałem marynatę, w której „utopiłem” plastry karkówki. Wstawiłem po przykryciu folią spożywczą w plastikowym pojemniku do lodówki na 3 godziny.
    Po wyjęciu pokroiłem mięso w cienkie paski. Smażyłem na patelni bez dodatku oleju. Olej z marynaty w zupełności wystarcza. Odsączyłem na papierowym ręczniku.

    Sos- dokładnie wymieszałem wszystkie składniki.

    Farsz- ogórka pokroiłem w pół plasterki, pomidorki na połówki, ser w kostkę, cebulę w plasterki, sałatę porwałem na małe kawałki.

    Pitę, wcześniej podgrzaną wypełniłem farszem, dodałem sos.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pita

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować