Piramidki z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroimy w małą kostkę.
Kmin i kolendrę prażymy,
a następnie miażdżymy.
2.Z jogurtu, octu, miodu, sosu
sojowego i przypraw robimy
marynatę. Polewamy mięso
i odkładamy na kilka minut do
lodówki. Smażymy na rozgrzanej
oliwie na złoty kolor.
3.Kilka piórek szczypiorku
polewamy gorącą wodą.
Resztę siekamy. Papier moczymy
w letniej wodzie. Wyjmujemy.
Na środku każdego
arkusza układamy porcję mięsa.
Robimy sakiewkę i zawiązujemy
piórkami szczypiorku.
4.Cukinię kroimy w dość grube
plastry. Skrapiamy oliwą.
Oprószamy solą i pieprzem.
Pieczemy na rozgrzanym grillu.
Po dwa plastry cukinii przekładamy
porcją pokruszonej
fety i szczypiorku. Na wierzchu
układamy sakiewki. Podajemy
z pomidorami.
Komentarze