Pikle z ogórków z zalewie curry

4.5 (187 ocen)

  • 2 min

Polubiliśmy te pikle bo są inne i bardziej ostre niż wszystkie

  • 2 min

Składniki:

  • 2.5kg ogórków gruntowych, 2 cebule, 2 łyżki soli, 1 łyżka pieprzu mielonego, 2łyżki gorczycy, 2 łyżki sypkiej papryki słodkiej, 2 łyżki curry. Zalewa:2 szkl. octu, pół litra wody, pół szklanki cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Pikle z ogórków z zalewie curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki kroję na 4części po długości, wkładam do słoików. Cebulę kroję w kostkę, wsypuję na ogórki Przygotowuję zalewę: wodę zagotowuję , wlewam ocet. Gdy przestygnie wsypuję przyprawy. Gotową zalewą przykrywam ogórki , dobrze dokręcam i pasteryzuję 15min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować