Pikantny ketchup

4.5 (173 ocen)

  • 2 godz.

Ostry ketchup z papryki dla osób lubiących takie smaki...

  • 2 godz.

Składniki:

  • 3 kg słodkiej papryki czerwonej
    20 dag chili
    3 główki czosnku
    1/2 kg cukru
    5 liści laurowych
    2 łyżki soli
    300 ml octu 10%
    30 dag świeżych pomidorów
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    250 ml oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Pikantny ketchup - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gotujemy 1. Paprykę słodką przekroić na połówki wydrążyć nasiona ,z chili zrobić to samo ale uwaga -obrać je w gumowych cienkich rękawiczkach inaczej grozi poparzeniem rąk.Czosnek obrać ze skórki,pomidory umyć i wszystko razem skręcić przez maszynkę do mięsa o drobnych oczkach. Przełożyć do garnka wlać ocet i dodać liść laurowy wsypać cukier posolić i gotować wszystko razem przez 1 godzinę ,po upływie tego czasu wlać olej i gotować jeszcze 10 minut. Rozlać do słoiczków zakręcić za pasteryzować 5-10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Czosnek Ketchup Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.48 (163 ocen)

Ketchup łagodny

To może cię zainteresować