pikantne żeberka z piekarnika

4.5 (143 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Porządny kawał pikantnego mięcha to idealne danie dla faceta. Mój bardzo lubi żeberka. To obiad, który praktycznie robi się sam.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 1 kg żeberek kątów
    2 cebule
    3 gałązki selera
    nać cebuli
    liście laurowe
    ziele angielskie
    1 łyżeczka soli zmiękczającej mięsa
    pieprz
    kolendra
    ostra i słodka papryka
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pikantne żeberka z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pikantne zeberka z piekarnika 1. Mięso opłukać i pokroić na porcje. Przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek i sól zmiękczającą wymieszać z olejem i natrzeć mięso. Odstawić na dwie godziny do lodówki. Cebulę pokroić w krążki. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem, obłożyć liściami selera, nacią i cebulą. Piec w zamkniętym naczyniu około 90 minut w 200*C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kolendra Mięso Wieprzowina Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować