Pikantne warzywa z tofu

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszne i bardzo pikantne warzywa z tofu to świetny pomysł na kolacje. Ten pomysł dobrze sprawdzi się jako dodatek do obiadu.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:
    - mieszanka warzyw - 450 g - ja użyłam mieszanki meksykańskiej
    - tofu - 1/2 kostki - ja użyłam 1/4 tofu wędzonego i 1/4 kostki tofu naturalnego
    - olej - 1 łyżeczka
    - mieszanka słonecznika z chilli - 3 czubate łyżki

Pikantne warzywa z tofu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-191m65c 1. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju, wrzucamy warzywa i smażymy. Tofu kroimy w kostkę. Gdy płyn z warzyw odparuje, dodajemy tofu i mieszankę. Całość mieszamy i trzymamy na ogniu od minuty. Potrawy nie przyprawiałam ponieważ mieszanka zawiera w sobie dużo ciekawych przypraw, które wystarczająco, jak dla mnie, dopełniają smak. Smacznego:)

Porady

zamiast słonecznika z chilli można dodać parę kropel tabasco.

Komentarze

Podobne przepisy