Pikantne paluszki na szybko

5 (148 ocen)

Z ciasta francuskiego można przygotować szybką przekąskę. Dobrze smakują z piwem lub czerwonym barszczem.

Składniki:

  • ciasto francuskie
    1/3 szkl łuskanego słonecznika
    jajko
    papryka słodka lub ostra
Wystaw ocenę:

5 (148 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Przekąski

Pikantne paluszki na szybko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ciasta powycinać długie i cienkie paski. Posmarować jajkiem , posypać słonecznikiem i papryką. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Słonecznik

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować