Pikantne kotleciki z kukurydzą

5 (186 ocen)

  • 60 min

Kotleciki świetnie nadają się na rodzinne spotkania , mogą być serwowane jako danie główne, lub jako dodatek do sałatek

  • 60 min

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka(podwójny)
    1 bułka kajzerka
    1 jajko
    1 puszka kukurydzy
    1 łyżki majonezu
    1 łyżeczka papryki ostrej
    1 łyżeczka oregano
    1/2 szklanki mleka
    bułka tarta
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Pikantne kotleciki z kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namoczyć w mleku , kukurydzę odsączyć.
  • 2. Mięso i odciśniętą bułkę z mleka , zemleć na maszynce.
    Dodać kolejno pozostałe składniki , doprawić solą i pieprzem.
    Masę mięsną starannie wyrobić ręką lub dłonią, po czym formować kotleciki i panierować w bułce tartej.
  • 3. Smażyć na rozgrzanej patelni na oleju z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować