Piersi z indyka z boczkiem i mozarellą

4.5 (155 ocen)

  • 55 min

Chrupiący boczek i roztopiony ser świetnie komponują się z delikatnym mięsem z indyka

  • 55 min

Składniki:

  • 2 sznycle z piersi indyka
    1 opakowanie mozzarelli
    4 plastry boczku
    sól
    estragon
    olej
    woda
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Piersi z indyka z boczkiem i mozarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sznycle rozbijamy i solimy z obu stron. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy delikatnie kotlety. Wyjmujemy.
    Mozzarellę kroimy w plastry. Układamy na kotletach. Następnie kładziemy plastry boczku. Na wierzch posypujemy estragonem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i trochę podlewamy wodą. Pieczemy w 180 stopniach ok. 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować