Piersi kurczaka z brzoskwiniami

4.5 (147 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dla tych co lubią łączyć mięso z owocami.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka: 4 sztuki
    - Brzoskwinie z puszki (połówki)-masa: 4 sztuki
    - ser żólty (plaster): 4 plastry
    - zioła prowansalskie: 1 łyżeczka
    - masło zimne: 1 łyżka
    - czosnek: 2 ząbki
    - jajka rozmącone: 2 sztuki
    - mąka do obtaczania: 1 łyżka
    - bułka tarta do panierki około: 2 łyżki
    - sól,pieprz do smaku po: 0.5 łyżeczki
    - olej do smażenia około: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Piersi kurczaka z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukać,osuszyć i ostrym nożem naciąć kieszeń.Filety oprószyć solą i pieprzem a środek natrzeć ziołami prowansalskimi.
    Brzoskwinie osączyć i pokroić w cienkie paseczki,nadziać nimi filety - można spiąć wykałaczką.
    Każdą pierś obtoczyć w mące,rozmąconym jajku i bułce tartej.
    Na patelni rozgrzać olej,wycisnąć 2 ząbki czosnku i smażyć filety na złoty kolor.
    Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego lub brytfanny,przykryć plastrami sera i wiórkami masła.Zapiekać w tem.180 stopni do momentu aż ser się roztopi /ok.30 minut/
    Upieczone filety ułożyć na liściach sałaty i udekorować pozostałymi brzoskwiniami.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie w puszce Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować