Piersi kurczaka w musztardzie.

5 (174 ocen)

Bardzo zachęcam do wypróbowania przepisu. Smak potrawy jest zaskakujący i wyśmienity.

Składniki:

  • 2 piersi kurczaka
    1 łyżka musztardy
    1 łyżeczka estragonu
    3 ząbki czosnku
    1 średnia cebula
    100ml wina demi-sec
    3 łyżki masła
    Sól, pieprz biały
Wystaw ocenę:

5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Piersi kurczaka w musztardzie. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zmiksować roztopione masło z musztardą ,zmiażdżonym czosnkiem i startą cebulą. Wsypać estragon ,pół łyżeczki soli ,pieprz ,wlać wino i jeszcze chwilę miksować .Piersi kurczaka pokroić na grube plastry ,ułożyć w naczyniu żaroodpornym ,zalać dokładnie sosem, szczelnie przykryć i piec 30-40 min w temp.180 stopni. Mięso powinno wchłonąć sos. Ponieważ nie zostanie żaden ślad musztardy ,konsumującym będzie bardzo trudno odgadnąć, dzięki czemu kurczak ma tak wspaniały smak.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Musztarda

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować