Pierś z kurczaka zapiekana z kurkami i serem

4.5 (153 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Danie które wszystkim smakuje, w końcu kto nie lubi panierowanej piersi z kurczaka a do tego kurek zatopionych w serze mniamm . konkurs_kurczak

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - pierś z kurczaka: 1 sztuka
    - kurki: 2 szklanki
    - plastry sera: 2 sztuki
    - Jajko: 1 sztuka
    - bułka tarta: 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka zapiekana z kurkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy poczekamy az trochę przestygną i siekamy drobno.
  • 2. Pierś z kurczaka oczyszczamy z błonek i dzielimy na 2 "kotlety" , rozbijamy delikatnie tłuczkiem, żeby nie był zbyt gruby.
    Panierujemy jajko i bułka tarta i smażymy na złoto.
  • 3. Na usmażoną pierś kładziemy porcję kurek tak by pokryć całą powierzchnię i przykrywamy plastrem sera . Układamy na blasze i zapiekamy w piekarniku 180 stopni do roztopienia i zrumienienia się sera.
  • 4. Podajemy najlepiej z młodymi ziemniaczkami i mizerią. Tak swojsko ;)

    Taka samą weresję robię też zimą ,ale z pieczarkami i cebulką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować