Pierś z kurczaka z pieczarkami w śmietanie

4.48 (143 ocen)

  • 30 min

Kremowy kurczak na obiad i kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • ok. 0,5 kg filetu z piersi kurczaka
    200 ml śmietany 12%
    250 g pieczarek
    Pomysł na Kurczaka z pieczarkami
    przyprawa do gyrosa lub kurczaka
    olej
Wystaw ocenę:

4.48 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka z pieczarkami w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kurczak z pieczarkami i śmietaną 1. 1. Mięso umyć, pokroić w kostkę lub plastry.
    2. Pieczarki pokroić w plastry.
    3. Na rozgrzaną patelnię włożyć mięsko, pieczarki i wszystko usmażyć do miękkości.
    4. W misce rozrobić Pomysł na..., śmietanę, wodę ok. 150 ml
    5. Zalać mięso i pieczarki, wymieszać.
    6. Wszystko pogotować ok. 10 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować