Pierś z kurczaka w sosie z marchewką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na danie obiadowe. Duże kawałki mięsa zatopione w pysznym sosie z dodatkiem marchewki. Polecam na obiad.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 dag piersi z kurczaka
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki oleju
    2 duże marchewki
    400 ml gorącej wody
    100 ml zimnej wody
    1/2 łyżeczki przyprawy do zupy
    sól
    pieprz
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka w sosie z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy, kroimy w dużą kostkę i posypujemy przyprawami, mieszamy. Mięso przesmażamy w garnku na rozgrzanym oleju przez około 10 minut, wlewamy gorącą wodę i gotujemy
    ( zbieramy szumowiny ).
    W międzyczasie obieramy z łusek cebulę i czosnek, kroimy w kosteczkę i dodajemy do garnka z mięsem.
    Marchew obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, dokładamy do garnka i gotujemy do miękkości.
    Mąkę rozprowadzamy w zimnej wodzie i wlewamy do garnka, dodajemy przyprawy i zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować