Pierś z kurczaka w sosie musztardowym

4.5 (173 ocen)

  • 40 min

Kombinacje kombinacje czasami z takiego kombinowania może wyjść dość ciekawe danie. Pierś z kurczaka w sosie musztardowym, danie które pasuje do ryżu, kaszy, makaronu czy ziemniaków.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
    2 łyżki oliwy z oliwek
    sól
    pieprz
    300g pierczarek
    1 cebula
    3/4 szkl. wody
    4 łyżki śmietany 18 %
    4 łyżeczki musztardy Dijon
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś myjemy, oczyszczamy, wycinamy polędwiczki, każdą połowę kroimy w poprzek na 3 równe części. Doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy mięso na złoty kolor. Przekładamy do garnka.
  • 2. Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki. Wszystko wrzucamy na patelnię po smażeniu mięsa. Przesmażamy do momentu zeszklenia cebuli i podduszenia pieczarek. Podlewamy wodą i dusimy około 5 minut. Następnie dodajemy śmietanę wymieszaną z musztardą. Mieszamy, jeszcze chwilę podgrzewamy i zalewamy mięso w garnku. Dusimy do miękkości na małym ogniu. Pycha
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Musztarda Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować