Pierś z kurczaka w galarecie

4.5 (152 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Piersi z tego przepisu są niezwykle soczyste, aromatyczne, po prostu pyszne!:) Większość potrawy stanowi chude, zdrowe mięsko z kurczaka.

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • - pierś z kurczaka: 2 sztuki
    - rosół z kury: 1 szklanka
    - Żelatyna: 2 łyżeczki
    - marchewka gotowana: 1 sztuka
    - natka pietruszki: 0.25 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pierś z kurczaka w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka ugotować w rosole. Pokroić w plastry. Ułożyć na półmisku. Rosół zagotować. Rozpuścić w nim żelatynę. Ciepłym roztworem zalać piersi.
    Ozdobić plasterkami ugotowanej marchewki oraz natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować