Pierś z kurczaka w cieście francuskim

4.5 (196 ocen)

Ciasto chrupiące,mięso soczyste a całość bardzo smaczna.

Składniki:


  • pierś z kurczaka większa 1 szt
    ser żółty 1 plaster
    suszone pomidory 3 szt
    ciasto francuskie 1 szt
    sól,kolorowy pieprz,papryka słodka do smaku
    jajko do posmarowania
    ziarna słonecznika
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś oczyścić,umyć i osuszyć.Rozbić doprawić do smaku z dwóch stron solą,pieprzem i papryką,położyć plaster żółtego sera,suszone pomidory i zwinąć w roladkę. Ciasto francuskie przekroić na pół,na środek położyć zwiniętą pierś i z każdej strony ciasto przekroić w 1 cm paski.Ciasto zwinąć na piersi jak warkocz,posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać ziarnami słonecznika.Przełożyć na wysmarowaną blachę.Piec w nagrzanym piekarniku do 200st około 40 min.Jeżeli ciasto francuskie będzie się z góry za mocno przypiekać przykryć papierem do pieczenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować