Pierś z kurczaka w andrucie zapiekane

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Taka wersja kotleta powstała całkiem przypadkowo, a efekt zaskoczył wszystkich i tak teraz często gości u mnie na różnych imprezach

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka.
    3 jajka
    1 łyżki maki pszennej
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    3 wafle andruta ( prostokąty)
    Przyprawa do drobiu
    Vegeta naturalna
    Pieprz
    Tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Andruty Dania główne Kotlety

Pierś z kurczaka w andrucie zapiekane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierś z kurczaka w andrucie zapiekane 1. Filety kroje na większe kawałki, następnie doprawić przyprawą do drobiu, Vegetą i pieprzem. W oddzielnym naczyniu roztrzepać jajka doprawić Vegetą i pieprzem. Dodaje mąkę i dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek. Układamy andruty i nakładamy ciasto jajeczne, rozprowadzamy żeby wypełniły kwadraciki dokładnie , andrut pod wpływem wilgoci szybko mięknie i łatwo udaje się obwinąć przygotowane mięsko i zwinięte mięsko w andrucie od razu układam na rozgrzany tłuszcz. Smażymy z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować