Pierś z kurczaka po chińsku

4.5 (169 ocen)

  • 60 min

Kurczak nie tylko cieszy oko i świetnie smakuje

  • 60 min

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    8 łyżek oleju
    po 10 suszonych moreli i śliwek
    10 dag keczupu
    5 dag orzechów włoskich
    3 dag mąki
    sól pieprz
    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kurczak po chińsku 1. Filety rozbić,posypać przyprawami i mąką,usmażyć na oleju.
    Morele i śliwki,ugotować,przetrzeć.Orzechy sparzyć,posiekać,dodać do mięsa razem z keczupem,przyprawami,przecierem z moreli i śliwek.Dusić razem kilka minut.Podawać z ryżem,dowolną sałatką
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować