Pierś z kurczaka nadziewana mango i serem brie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Nietypowe połączenie mięsa z owocami , które świetnie się komponuje wyszło mi doskonale.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 pojedyncze filety z kurczaka
    łyżka granatu
    2 łyżki oleju rzepakowego
    200 g sera brie
    1 łyżeczka suszonych mielonych oliwek
    1 łyżka suszonych pomidorów w płatkach
    1 łyżeczka soli gruboziarnistej
    świeżo mielony kolorowy pieprz
    garść migdałów

Pierś z kurczaka nadziewana mango i serem brie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mięso delikatnie rozbijamy tłuczkiem przez folię na dość cienkie kotlety. Każdy plaster nacieramy kolejno: solą, świeżo mielonym pieprzem (obficie), oliwkami i suszonymi pomidorami.
    2. Ser dzielimy na 3 plastry. Mango na 10 plasterków. Na brzegu mięsa układamy ser i po 2 plasterki mango. Zwijamy roladkę.
    3.Na blaszce układamy roladki. Całość pieczemy przez pół godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy