Pierś z kurczaka faszerowana gruszką i mozzarellą

4.5 (4 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pierś na słodko faszerowana gruszką,mozzarellą i pomidorem.Wspaniałe połączenie,serdecznie polecam.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    1 ser mozzarella
    1 puszka gruszek
    suszona bazylia
    sól i pieprz
    natka pietruszka
    2 pomidory
Wystaw ocenę:

4.5 (4 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Pierś z kurczaka faszerowana gruszką i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • piers 1. Piersi z kurczaka oczyszczamy. Każdą z nich nacinamy pod skosem, aby utworzyć na całości piersi kieszonki. Od każdego nacięcia zostawiamy odstęp około 0,5 - 1cm.
    Pomidory kroimy na mniejsze kawałki. Mozzarellę i gruszki kroimy w paski. Piersi z kurczaka oprószamy z obu stron bazylią,natką pietruszki, solą oraz pieprzem.
    Do kieszonek wkładamy kawałki mozzarelli ,pomidory i gruszki wkładamy w mięso do naczynia żaroodpornego.
    Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy 35 minut. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować