Pierś kurczaka z serkiem

4.5 (198 ocen)

Pierś kurczaka nadziewana topionym serkiem i szczypiorkiem i upieczona w panierce na złoty kolor, polecam...

Składniki:


  • Pierś z kurczaka – 2 szt
    Serek topiony w plastrach – 8 szt
    Szczypiorek
    Mąką pszenna
    Bułka tarta
    Olej
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś kurczaka z serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka umyć, wysuszyć, przeciąć na pół i delikatnie rozbić Następnie lekko oprószyć solą i pieprzem.
    Na każdej piersi ułożyć 2 plasterki serka i łyżkę posiekanego szczypiorku.
    Zawinąć delikatnie do środka tak jak krokieta, następnie panierować z mące pszennej, roztrzepanym jajku i na końcu w bułce, układamy na rozgrzanym oleju i smażymy z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować