Pierś faszerowana serem i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś czyścimy,kroimy wzdłuż na pół nie przecinając do samego końca. Ma nam się zrobić coś na kształt serduszka. Nacieramy pierś solą i pieprzem. Można też użyć przetartego czosnku.
Na łyżce masła dusimy pokrojony w połówki plastrów por.Do mięknącego pora dodajemy sol i pieprz. Pod koniec dodajemy do pora starty żółty ser, który ma za zadanie scalić nasz farsz. Tak przygotowaną pastą smarujemy jedną z połówek rozciętej piersi kurczaka nakładając na nią drugą.
Mięso panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Smażymy na oleju lub innym tłuszczu z obu stron na rumiano. Jeśli piersi są duże można je po obsmażeniu wrzucić na kilka chwil do piekarnika rozgrzanego do temperatury 220 stopni by sobie doszły.
Porady
Można do farszu dodać również paprykę lub pieczarki. Tez jest smacznie.
Komentarze