Pierogi z serem na slodko

4.47 (203 ocen)

Gorace pierogi oblane slodka smietana rozplywaja sie w ustach

Składniki:

  • 1 kg maki,1 szkl goracej wody,2 lyzki oleju,500g twarogu ,2 zoltka,4 lyzki cukru,1 opakowanie cukru waniliowego, szczypta soli ,slodka smietana.
Wystaw ocenę:

4.47 (203 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Ser

Pierogi z serem na slodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do maki dodaj olej,oraz sol.Zagniataj ciasto dodajac stopniowo wode.Ciasto musi miec konsystencje plasteliny.Odlozyc na 15 min. W tym czasie przygotuj farsz,Ser przeloz do miski dodaj zoltka cukier i cukier waniliowy.Ciasto podziel na 4 czesci rozwalkuj na niezbyt cienki placek szklanka powycinaj koleczka.Na kazde kolko nakladaj lyzeczka porcje sera,zlep brzegi formujac pierozka.W garnku wstaw wode lekko osol wrzucaaj do gotujacej sie pierozki,gotuj ok 3 min az do wyplyniecia pierozkow .Wyjmuj lyzka cedzakowa na talez posyp cukrem i polej smietanka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować